De Mooiste Loungesets
10 Tips om je loungesets lang mee te laten gaan

10 Tips om je loungesets lang mee te laten gaan

Geplaatst door 22-08-2022 13:59 door Rianne Wesselink

Als het om loungesets gaat, zien velen van ons ze misschien als een noodzakelijke aankoop die we over een paar seizoenen willen vervangen. Met een beetje speciale zorg kun je je loungesets echter veel langer laten meegaan. Hier zijn 10 tips om je loungesets in bruikbare staat te houden, ook na de winter.

  1. Investeer in waterafstotende of waterdichte stof. Kies stoffen, zoals polyester of polyester-nylon mengsels, die waterafstotend zijn en bestand zijn tegen seizoensgebonden elementen als sneeuw en regen.

  2. Maak je loungesets regelmatig schoon of was ze in de machine. Gebruik een mild wasmiddel en een zacht programma, en droog ze daarna aan de lucht of in de droogtrommel op laag vuur.

  3. Gebruik milde wasmiddelen. Vermijd het bleken van je loungesets, omdat de chloor na verloop van tijd de stof kan doen verbleken en slijten.

  4. Gebruik een vlekkenverwijderaar. Gebruik een zachte vlekkenreiniger of spuit een vlekkenverwijderaar op als je vlekken opmerkt die er niet gemakkelijk uitkomen.

  5. Vermijd direct zonlicht en warmte. Als je loungesets in een kamer staan die direct zonlicht krijgt, sluit dan de gordijnen of jaloezieën om te voorkomen dat ze na verloop van tijd vervagen of krimpen. Je moet ook vermijden je loungesets te strijken, want daardoor kunnen ze sneller afbreken.

  6. Roteer je loungesets. Je sets een pauze geven betekent dat je er op den duur meer gebruik van kunt maken.

  7. Lucht je loungesets regelmatig. Zorg ervoor dat je je sets na gebruik verlucht om te voorkomen dat ze geuren of schimmel ophopen.

  8. Berg loungesets goed op. Bewaar je sets opgevouwen in de originele zak of leg ze plat in een opbergbak, uit de buurt van direct zonlicht en warmte.

  9. Stofzuig schillen. Gebruik een stofzuiger spleetopzetstuk om stof en vuil van de naden, knopen en ritsen te verwijderen.

  10. Borstel, sluit en rits je loungesets voordat je ze opbergt. Als je dit doet, zijn ze in topconditie als je ze het volgende seizoen weer uit de kast haalt.

Als je deze tips volgt, kun je ervoor zorgen dat je loungesets in goede staat blijven en nog vele winters meegaan. Door te investeren in betere stoffen en je sets goed te verzorgen, haal je op de lange termijn veel meer uit je aankoop.